Prikkels

is het weblog van Vorm en Vent

Vorm en Vent / Roel Klaverstijn: Grasweg 83 | 1031 HX Amsterdam
Telefoon 06 5050 1299 | E-mail roel@vormenvent.nl


The ecloud project
De omvang en het gedrag van een geïdealiseerde wolk vormden de inspiratiebron voor de ecloud, een voortdurend veranderende lichtinstallatie van polycarbonaat tegels. Deze tegels kunnen transformeren van transparant naar ondoorzichtig en andersom. Het hieruit voortvloeiende patroon verandert regelmatig op basis van actuele weergegevens van de hele wereld. Dit blijvende kunswerk bevindt zich op San Jose International Airport.

Om meer ruchtbaarheid aan het project te geven is Vorm en Vent gevraagd een nieuwe identiteit te ontwikkelen. De implementatie daarvan zal plaatsvinden in
de loop van 2013.

Meer


Huisstijl Speech afgerond met website

Met een heldere website positioneert Speech zich nu ook online als een kennis- en
expertisecentrum voor het maken van toespraken. Naast deze site is Vorm en Vent verantwoordelijk voor het logo, het correspondentiepakket, affiches en flyers.

Meer


Affiche Een nieuw Stabat Mater
Een nieuw Stabat Mater is een kameropera voor zang en saxofoon. Het stuk is geïnspireerd op het meesterwerk van Pergolesi, maar is nieuw gecomponeerd op moderne teksten en bevat dramatische eigentijdse muziek met barok, jazz en minimal invloeden.
 
Meer


The knowledge game
Met het HSE-zorgsysteem (Health, Safety and Environment) wil BP Nederland Energie een nieuw veiligheidsbewustzijn creëren: iedere medewerker moet
's avonds net zo gezond naar huis gaan als hij 's ochtends is binnengekomen.
Als onderdeel van een intern trainingsprogramma, waar elke medewerker
van BP Nederland Energie zich twee volle dagen bezighield met veiligheid, gezondheid en milieu, ontwikkelde Vorm en Vent een bordspel.

Meer


Affiche Stichting Rookpreventie jeugd
Concept en vormgeving: Vorm en Vent (Roel Klaverstijn).


Stichting Rookpreventie jeugd


Pauline Dekker en Wanda de Kanter, longartsen in Beverwijk, schreven het boek 'Nederland stopt! Met roken'; een zelfhulpboek voor iedereen die wil stoppen met roken. Het boek is een succes. Toch is het niet genoeg. Pas als jongeren niet meer beginnen, stopt Nederland echt. Om dat doel te bereiken is de 'Stichting Rookpreventie jeugd' opgericht. Vorm en Vent sponsort de stichting met het ontwerp van logo, correspondentiepakket, affiches, website en meer. 


Nieuw keurmerk Biologisch!In opdracht van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) heeft Vorm en Vent een logo ontwikkeld voor een nieuw keurmerk: Met Biologische ingrediënten bereid! Naast het logo voorziet de identiteit ook in een schrijfwijze. Logo en schrijfwijze moeten afzonderlijk van elkaar gebruikt kunnen worden.
Om het nieuwe keurmerk onder de aandacht van de consument te brengen wordt later dit jaar gestart met een affichecampagne. Als voorschot op wat er komen gaat hierbij alvast het logo.Meer


On the move met Wantogo

Nieuw mobiliteitsconcept geeft reisadvies van deur tot deur. Vorm en Vent geeft vorm aan beeld- en woordmerk. Boven: het beeldmerk van Wantogo.

Meer